De training

De training Diversiteit in Selectiegesprekken is een interactieve training waarbij deelnemers worden getraind in het ontwikkelen van inclusieve vaardigheden die hen helpen meer divers talent te herkennen en te selecteren tijdens sollicitatiegesprekken.

Deelnemers worden zich in een veilige leeromgeving bewust van eigen blinde vlekken en vooroordelen en werken van daaruit toe naar praktische tools en tips welke zij direct kunnen toepassen tijdens sollicitatiegesprekken.

De training Diversiteit in Selectiegesprekken is ontwikkeld door No Labels en wordt verzorgd door een ervaren trainer met recruitment achtergrond. Tijdens de training worden rollenspelen ingezet.

Om met de rollenspelen een zo groot mogelijk leereffect te creƫren werken wij samen met een gerenommeerd bureau voor het inzetten van professioneel opgeleide trainingsacteurs. Zij bieden een breed en divers bestand van trainingsacteurs, zowel op het gebied van ervaring als ook op het gebied van culturele achtergronden. Het bureau is lid van de BOACT (Branche Organisatie Acteerbureaus).

Voor wie

De training is vooral interessant voor iedereen die verantwoordelijk is voor het voeren van sollicitatiegesprekken en daarbij als doel heeft (gekregen) de diversiteit binnen de organisatie te vergroten door het aannemen van meer divers talent. Denk hierbij aan recruiters, leidinggevenden, arbeidsbemiddelaars en HR adviseurs.

1 dag

4 – 8

Wat levert het op?

Deelnemers hebben na de training
Meer bewustwording en inzicht opgedaan in eigen onbewuste vooroordelen en blinde vlekken
Handvatten gekregen om effectieve selectiegesprekken te voeren met divers talent
Inclusieve vaardigheden ontwikkeld die bijdragen aan het voeren van een inclusief selectiegesprek

"De training heeft mij inzicht gegeven in hoe een sollicitant echt te leren kennen en de mens te zien in plaats van een sollicitant."

TeamleiderOpenbaar Ministerie

"Doordat ik mijn collega's op een andere manier heb leren kennen voel ik me meer verbonden met hen, wat de samenwerking absoluut heeft versterkt en verdiept."