Het programma

Het programma 'Inclusief werven en selecteren' is een blended learning programma van 2 tot 12 maanden waarbij deelnemers worden begeleid in het ontwikkelen van inclusieve vaardigheden die hen helpen meer divers talent te werven en te selecteren en te komen tot een meer inclusief werving en selectieproces. Het programma bestaat uit diverse sessies, aangevuld met online opdrachten.

Deelnemers worden zich in een veilige on- en offline leeromgeving bewust van eigen blinde vlekken en vooroordelen. Van daaruit werken zij toe naar praktische tools en tips welke zij direct kunnen toepassen in alle fasen van het werving en selectieproces.

Het programma is ontwikkeld door No Labels en wordt verzorgd door ervaren trainers met recruitment achtergrond en up to date kennis en expertise op het gebied van inclusie en diversiteit.

Afhankelijk van budget en wensen is een verkort programma ook mogelijk. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Voor wie

Het programma is vooral interessant voor iedereen die verantwoordelijk is voor het werven en selecteren van nieuwe medewerkers en daarbij als doel heeft (gekregen) de diversiteit binnen de organisatie te vergroten door het aannemen van meer divers talent. Denk hierbij aan recruiters, leidinggevenden, arbeidsbemiddelaars en HR adviseurs.

2 – 12 maanden

6 – 20

Wat levert het op?

Aan het eind van het programma hebben deelnemers
Meer bewustwording en inzicht opgedaan in eigen onbewuste vooroordelen en beperkt zicht
Inclusieve vaardigheden ontwikkeld die helpen bij het werven en selecteren van divers talent op een inclusieve manier
Strategieën ontwikkeld en ingezet om te komen tot een inclusief werving en selectieproces
Gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling en professionalisering

"Met het jaarprogramma van No Labels worden we als recruitment team elke maand geïnspireerd. Door theorie en praktijk te combineren worden we steeds een beetje wijzer op het thema Diversiteit en Inclusie en kunnen we dit ook stapsgewijs gaan toepassen in de vier fases van het werving en selectieproces. Ook onze persoonlijke ontwikkeling komt aan bod en daardoor is dit jaartraject voor ons als team, als professional én als mens heel waardevol!"

Lieselot SimonisProjectleider ProRail Inclusief

"Doordat ik mijn collega's op een andere manier heb leren kennen voel ik me meer verbonden met hen, wat de samenwerking absoluut heeft versterkt en verdiept."