De workshop

De 'Inclusion Day' workshop is gebaseerd op de workshop 'Challenge Day', een ervaringsgericht en impactvol concept om deelnemers bewust te maken van vooroordelen. En wederzijds respect, verbinding en empathie te stimuleren. Challenge Day is in Nederland vooral bekend geworden door het KRO TV-programma 'Over de Streep'. Helaas is de stichting Challenge Day Nederland per 1 januari 2023 opgeheven. Ruth Nahumury, oprichter van No Labels, was als freelance Challenge Day leader jarenlang verbonden aan deze stichting en heeft toestemming om dit concept onder een andere naam te gebruiken. Vanuit No Labels wordt deze workshop vanaf 1 januari 2023 dan ook aangeboden onder de naam 'Inclusion Day'.

Tijdens de workshop 'Inclusion Day' worden mensen uitgedaagd om uit de comfort zone te komen, zichzelf kwetsbaar op te stellen en zo te ontdekken dat we allemaal vooral mens zijn en veel meer met elkaar delen dan we in eerste instantie misschien dachten.

De workshop wordt begeleid door facilitators die hiervoor speciaal zijn opgeleid. Zij begeleiden de deelnemers op vakkundige wijze door een reeks inspirerende en interactieve teambuildingsactiviteiten, waaronder de werkvorm 'Over de streep' (bij een duur van minimaal 4 uur) of een afgeleide daarvan (bij een duur van minder dan 4 uur).

Voor wie

Teams en organisaties binnen profit en non-profit organisaties, sportverenigingen, middelbare scholen en opleidingsinstituten die op een duurzame en impactvolle manier willen werken aan een inclusieve werk- en/of leeromgeving.

6 uur

25 – 100

Wat levert het op?

Inclusion Day draagt bij aan
Wederzijds respect, verbinding en empathie
Verhoogde betrokkenheid
Bewustwording van vooroordelen en uitsluiting
Een inclusieve en sociaal veilige cultuur en handelingsperspectief hoe daar actief aan bij te dragen

"Challenge Day is een must voor iedere school, iedere groep, team of bedrijf dat wil werken aan meer verbinding door elkaar beter te leren kennen op een manier die je niet voor mogelijk houdt."

TrainerSparta Rotterdam

"Doordat ik mijn collega's op een andere manier heb leren kennen voel ik me meer verbonden met hen, wat de samenwerking absoluut heeft versterkt en verdiept."