Skip to main content
Foto afkomstig van www.challengedaynederland.nl

 

Student of momenteel zonder baan?

Meld je dan aan voor slechts € 37,50 i.p.v. € 97,-

Klik hier om je direct aan te melden.

 

Workshop ‘Over de streep’

Een verbindende workshop met aandacht voor je roots.

Zijn (één van) jouw ouders of grootouders Moluks? Heb jij een gemixte culturele achtergrond, waar de Molukse cultuur er één van is? Vraag jij je ook wel eens af welke invloed jouw achtergrond heeft op wie jij bent als persoon? Wil jij ontdekken hoe jij mede dankzij jouw rijke achtergrond,het verschil kunt maken? Of heb jij affiniteit met de Molukse cultuur? En wil je met elkaar een onvergetelijke dag beleven, welke in het teken staat van bewustwording en verbinding? Kom dan naar deze indrukwekkende Be the Change workshop, specifiek gericht op mensen met een (deels) Molukse achtergrond.

 

Gesprek met mijn zoon

“Ben ik nou Moluks of ben ik Nederlands?” vraagt mijn zoon van 10 mij wel eens. Mijn antwoord blijft steevast: “Je bent het allebei!”. Maar wat betekent dat nu eigenlijk voor zijn persoonlijke identiteit en de ontwikkeling daarvan? Ik ben ervan overtuigd dat deze mix in de achtergrond van mijn kinderen hen unieke kwaliteiten geeft om een verschil te maken in de wereld om hen heen. Het is daarbij wel van belang dat ze inzicht verkrijgen in wat de invloed is van beide achtergronden op hun persoonlijkheid en de ontwikkeling daarvan. Daardoor zijn ze bewuster van wie ze zijn, met alles wat ze in zich hebben.

Ik zie om mij heen dat meer mensen met een gemixte achtergrond zoeken naar hun identiteit. Daarom organiseer ik samen met mijn goede vriend en zakelijk partner Edwin Edang de allereerste workshop ‘Over de Streep’, specifiek gericht op mensen met een (deels) Molukse culturele achtergrond.

Edwin is geboren in kamp Vught in 1963 en getogen in de Molukse wijk in Tilburg. Edwin: “Terwijl ik opgroeide binnen de Nederlandse samenleving besefte ik dat mijn persoonlijkheid mede is gevormd door mijn Molukse opvoeding met haar unieke waarden en normen. Mijn roots zijn een waardevol deel van wie ik nu ben en hebben mij gebracht tot waar ik nu ben. Graag deel ik mijn ervaringen en inzichten met mijn cultuurgenoten en wil ik hiermee een bijdrage leveren om anderen te helpen in hun zoektocht naar hun unieke en persoonlijke identiteit. Waarbij de schoonheid van hun diversiteit tot haar recht komt.”

 

Workshop ‘Over de Streep’

Wij organiseren deze workshop in samenwerking met Stichting Be the Change Nederland en stichting Benang Radja Leerdam. De workshop is gebaseerd op de Challenge Day principes. In ons land werd het Challenge Day principe bekend door het succesvolle tv-programma ‘Over de Streep’.

In deze Molukse versie van de Be the Change workshop staan verbinding, compassie en no labels centraal. Je roots als een verrijking zien, zonder dat er een etiket op je wordt geplakt of dat je in een hokje wordt gestopt.

De workshop wordt gefaciliteerd door de oprichters van Challenge Day USA, Rich en Yvonne Dutra St. John. Als experts op het gebied van onderlinge relaties en communicatie, werken Rich en Yvonne al meer dan 30 jaar aan het vergroten van liefde, compassie en begrip. Zij hebben honderdduizenden tieners en volwassenen over de hele wereld geholpen hun levens positief te veranderen. Hun levensveranderende werk is te zien in verschillende documentaires en tv-programma’s, waarvan er meerdere zijn bekroond, o.a. met een Emmy award.

 

Na deze dag heb jij …

  • ervaren dat je mag zijn wie je bent als mens, met alles wat je in je hebt

  • meer inzicht in jouw eigen gedrag en emoties

  • meer begrip voor het gedrag en de emoties van anderen

  • ervaren hoe jij je kunt verbinden met jezelf en van daaruit met anderen

  • tools om het verschil te maken in jouw leven

Reacties

  • “Een onvergetelijke dag”

  • “Indrukwekkend en impactvol”

  • “Het heeft mijn leven veranderd”

  • Meer reacties vind je hier

 

Praktische informatie

De workshop zal plaatsvinden op vrijdag 26 mei 2017 van 9:00 tot 16:00 uur.

Locatie: Stichting Benang Radja, Lindestraat 22, Leerdam

Investering: € 97,-

Ben je student of momenteel zonder baan? Dan betaal je slechts € 37,50

 

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link. Wees er snel bij, want vol = vol!

We hopen je te zien op 26 mei a.s.!

Ruth & Edwin

 

“This is how we change the world” – Oprah Winfrey over Challenge Day

Ruth Nahumury-van de Poll

Ruth is oprichter en eigenaar van No Labels Inc. Diversiteit en inclusiviteit lopen als een rode draad door haar leven heen. Ruth is bevlogen, scherp en gedreven, met een idealistische kijk op de wereld. Ruth is opgeleid in Internationaal HR Management en Intercultureel Teamcoaching en is jarenlang recruiter geweest. Het is haar persoonlijke missie om een werkomgeving te creëren waar de mens, en niet het label, centraal staat. Een werkomgeving waar wit en zwart, man en vrouw, jong en oud, hetero-, homo- bi- en transseksueel, beperkt en minder beperkt met elkaar samen werken op een manier waarbij iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt.

Leave a Reply