Skip to main content

Op maandag 23 oktober hebben wij vanuit No Labels Inc de dansers van Culture Clash | Interculturele Dansweek mogen begeleiden om elkaar beter te leren kennen over landgrenzen en cultuurverschillen heen. Het was een pittige uitdaging om deze groep een hele middag voldoende in beweging te houden (letterlijk en figuurlijk), omdat dansers – naar eigen zeggen – moeilijk stil kunnen zitten 😉 . En wij zijn geen danser, dus ook daar te maken met een verschil …

Door verschillende interventies hebben de dansers elkaar op een andere manier beter leren kennen. Er was ruimte om verhalen te delen en te luisteren, te dansen en te bewegen, te lachen en te spelen. Gedurende de dag hebben de dansers ervaren hoe de subtiele onderlinge verschillen tot een clash kunnen leiden als er niet over gesproken wordt. Begrip ontstaat juist door datgene met elkaar te delen wat we als normaal beschouwen. Maar wat is normaal en voor wie? Dat wat wij normaal vinden blijkt in gesprek al snel niet universeel te zijn. We krijgen allemaal wat anders mee in ons leven.

Na de afsluiting ontstond er nog een mooie dialoog, waarbij een aantal dansers de middag evalueerden met elkaar. De één vond het teveel stil zitten, teveel gepraat en de ander vond het juist inspirerend en verrijkend om elkaar eens echt in de ogen te kijken en dingen met elkaar te delen die ze nog niet wisten van elkaar. Iemand merkte op dat ze dat juist weer kon gebruiken in haar dans.

Het mooie was dat er in deze korte dialoog precies gebeurde waar aan gewerkt was deze middag: men luisterde naar elkaar, respecteerde elkaar en besefte dat iedereen iets anders nodig heeft om als groep succesvol en inclusief samen te werken. Het belangrijkste is om precies dat met elkaar te bespreken. Om zo ruimte te maken voor verschil.

Gaaf om een middag met deze inspirerende groep dansers te mogen optrekken. A.s. zondag gaan we kijken naar het eindresultaat. Kom je ook?

Check het evenement hier op facebook.

 

 

Ruth Nahumury-van de Poll

Ruth is oprichter en eigenaar van No Labels Inc. Diversiteit en inclusiviteit lopen als een rode draad door haar leven heen. Ruth is bevlogen, scherp en gedreven, met een idealistische kijk op de wereld. Ruth is opgeleid in Internationaal HR Management en Intercultureel Teamcoaching en is jarenlang recruiter geweest. Het is haar persoonlijke missie om een werkomgeving te creëren waar de mens, en niet het label, centraal staat. Een werkomgeving waar wit en zwart, man en vrouw, jong en oud, hetero-, homo- bi- en transseksueel, beperkt en minder beperkt met elkaar samen werken op een manier waarbij iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt.

Leave a Reply