De workshop

Challenge Day is een van origine Amerikaans concept om middelbare scholieren bewust te maken van vooroordelen en wederzijds respect, verbinding en empathie te stimuleren. Deze ervaringsgerichte en impactvolle workshop is inmiddels ook vertaald naar een programma voor volwassenen binnen organisaties, teams en (sport)verenigingen.

Challenge Day draagt bij aan meer onderling begrip, vertrouwen, vergroot zelfbewustzijn en een inclusieve en veilige werk- en leeromgeving, waar iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt.

De workshop wordt begeleid door twee speciaal opgeleide programmaleiders (Challenge Day leaders) die de deelnemers vakkundig begeleiden door een reeks inspirerende en interactieve teambuildingsactiviteiten.

Sinds 2018 is Ruth Nahumury opgeleid door de oprichters van Challenge Day Amerika als Challenge Day leader. In opdracht van stichting Challenge Day Nederland leidt zij nu Challenge Days binnen scholen, sportclubs en organisaties in Nederland en Belgiƫ.

Voor wie

Teams en organisaties binnen profit en non-profit organisaties, sportverenigingen, middelbare scholen en opleidingsinstituten die op een duurzame en impactvolle manier willen werken aan een inclusieve werk- en/of leeromgeving.

4 uur

35 – 125

Wat levert het op?

Challenge Day draagt bij aan
Vergroten van onderling begrip
Effectievere samenwerking
Verhoogde betrokkenheid
Veiligheid, respect en vertrouwen

"Challenge Day is een must voor iedere school, iedere groep, team of bedrijf dat wil werken aan meer verbinding door elkaar beter te leren kennen op een manier die je niet voor mogelijk houdt."

TrainerSparta Rotterdam

"Doordat ik mijn collega's op een andere manier heb leren kennen voel ik me meer verbonden met hen, wat de samenwerking absoluut heeft versterkt en verdiept."